Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Facebook Page
  • Yahoo! Messenger ID
EVY's Cleaning Atunci cand sanatatea si confortul conteaza!

 

EVY Stie Tot: Candelabrele

A curata un candelabru poate fi considerat drept un lucru greu de facut, prea migalos si care ocupa mult timp dar rezultatul este unul pe masura, mai ales daca tineti la aspectul de curatenie si eleganta.

De obicei curatarea candelabrelor se face o data pe an, iar daca este vorba de o casa proaspat construita sau renovata, aceasta operatiune poate fi facuta chiar din doi in doi ani.

Iata cateva sfaturi pentru curatarea unui candelabru:

Incepeti prin a face o schita a tuturor pieselor si cum au fost ele montate initial inainte de a demonta candelabrul ca sa nu aveti surpriza sa ramaneti cu bucati de cristal in plus. Sau puteti sa curatati candelabrul pe sectiuni si atunci nu mai este necesara demontarea totala.

Sa nu curatati niciodata candelabrul cu lumina aprinsa, adica conectat la instalatia electrica, si sa asteptati sa se raceasca becurile inainte de a incepe operatiunea de curatare.

Asezati sub candelabrului ceva destul de gros dar si suficient de fin pentru a prinde eventualele bucati de cristal care se pot desprinde accidental, acest lucru este recomandat si pentru a nu deteriora masa aflata sub candelabru.

Nu miscati foarte mult candelabrul din pozitia initiala, mai bine va rotiti usor in jurul lui, curatandu-l cu grija.

Pentru curatarea candelabrelor din cristal va recomandam urmatoarea metoda: indepartati cu grija firele electrice, apoi demontati cu rabdare turturii de cristal si spalati-i cu detergent de vase sau sapun mai moale.Trebuiesc folositi detergenti mai delicati pentru a preveni innegrirea si opacizarea cristalelor incercati sa nu ciocniti cristalele unele de altele pentru a nu le ciobi. Clatirea se va face sub jetul de apa cat mai calda pentru a indeparta eficient toate petele, iar uscarea se va face uniform, in aer uscat.

O stralucire deosebita a cristalelor o confera solutiile de genul otetului sau amoniacului dar trebuie sa aveti mare grija ca aceste solutii sa nu intre in contact cu partea metalica a candelabrului. In timp partile metalice oricum se vor innegri dar macar le puteti incetini evolutia prin curatarea temeinica cu apa si sapun.

Partea centrala a candelabrului va sfatuim mai intai sa o stergeti usor cu o carpa moale si uscata pentru a indeparta praful. Apoi pentru a curata sticla puteti folosi spray-ul, pulverizand intotdeauna continutul numai pe carpa, niciodata direct pe obiect, stergeti cu delicatete si apoi lustruiti toate piesele. Daca veti lustrui si becurile veti observa o diferenta majora in iluminarea camerei si mai ales in obtinerea efectului maxim de stralucire si eleganta a candelabrului dumneavoastra.

Pentru a absorbi toata apa si a usca piesele mai repede folositi in special prosoape de hartie, ziare, bumbac sau carpele din microfibre.

Asezati intotdeauna piesele candelabrului incepand din interior spre exterior si mai stergeti-le inca o data pentru a indeparta eventualele urme de apa ramase neuscate si care pot pata cristalul.

Tija de metal a candelabrelor sau chiar lanturile daca este cazul, precum si bratele candelabrelor pot fi curatate  doar  prin stergerea temeinica de praf, nu este nevoie sa aplicati o solutie de curatat sau sa lustruiti partea metalica.

Nu este indicat sa aspirati praful cu ajutorul aspiratorului sau sa spalati piesele in masina de spalat vase, aceste metode ducand de cele mai multe ori la spargerea pieselor de cristal. Desi exista spray-uri speciale pentru curatat candelabrele, acestea sunt o solutie de moment, cea mai buna si eficienta metoda de curatare ramane aceea de a spala separat fiecare piesa in parte.

Daca din diferite motive nu vreti sau nu puteti sa faceti dumneavoastra acest lucru, aveti posibilitatea apelarii la serviciile companiei noastre sau la oamenii specializati din magazinele de corpuri de iluminat.