Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Facebook Page
  • Yahoo! Messenger ID
EVY's Cleaning Atunci cand sanatatea si confortul conteaza!

 

EVY Stie Tot: Geamurile

Este bine ca ferestrele sa fie spalate intr-o zi innorata, dar nu ploioasa. Curatarea in lumina directa a soarelui poate cauza aparitia darelor, pentru ca solutia de curatat se usuca inainte de a o putea sterge.

Geamurile

  • Petele de vopsea de pe geamuri, se scot cu apa si otet. Daca sunt vechi, aceste pete se scot, frecand locul respectiv, cu o panza inmuiata in solutie fierbinte de bicarbonat de sodiu (3 lingurite bicarbonat la 1 litru de apa).
  • Petele de vopsea in ulei de pe geamuri se tamponeaza cu dizolvant de vopsea sau petrol. Daca urmele de vopsea sunt mai vechi, se vor tampona cu o solutie concentrata de soda caustica (se vor folosi manusi de protectie) ,apoi se sterg cu o carpa uscata.
  • Geamurile patate se vor curata prin frecare cu o felie de cartof crud. Se lasa sa se usuce, apoi se sterg cu o solutie de alcool sanitar si apa.
  • Se vor preveni urmele de muste de pe geamuri, in sezonul cald, daca in apa de spalat se adauga o lingura de petrol lampant.

Vrei sa speli gemurile dar ai ramas fara detergent?! Nu iti face probleme, dureaza cateva minute sa iti prepari o solutie care este foarte eficienta si usor de facut. Ai nevoie de  2 cani de apa; 1/2 cani de otet alb sau rosu;  1/4 spirt; 1 sau 2 picaturi de ulei de portocale care ii va da un miros placut (este optional) . Dupa ce se combina ingredientele se pune solutia intr-un recipient cu ajutorul caruia se pulverizeaza pe o laveta de hartie sau laveta normala, apoi pe geam. 

Este bine ca ferestrele sa fie spalate intr-o zi innorata, dar nu ploioasa. Curatarea in lumina directa a soarelui poate cauza aparitia darelor, pentru ca solutia de curatat se usuca inainte de a o putea sterge.

Pentru uscarea geamurilor se pot folosi prosoapele de hartie sau ziarele care sunt la fel de bune. Mainile pot fi protejate purtand manusi de cauciuc. Ca sa ai un geam impecabil, sterge vertical partea din interior a gemului si orizontal parte din exterior.

Atentie la cele mai ascunse colturi unde trebuie insistat, acolo pot ramane alaturi de murdarie si microbi, iar o curatenie ca la carte trebuie sa elimine orice urma nedorita.