Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Facebook Page
  • Yahoo! Messenger ID
EVY's Cleaning Atunci cand sanatatea si confortul conteaza!

 

EVY Stie Tot: Gresia & Faianta

Gresia se imparte in mai multe categorii, astfel incat intretinerea acestui tip de material este diversificata, tinand cont de sensibilitatea la agenti chimici, rezistenta mecanica si absorbtia apei.

Gresia ceramica se sterge cat mai des cu o carpa umeda, eventual cu un produs de curatare menajer, si se clateste, dar evitandu-se udarea abundenta.

Gresia emailata presupune o intretinere foarte facila, stergerea regulata cu un burete cu apa fiind suficienta. Acoperirile cu un strat de email vitrifiat sunt insensibile la orice fel de pete, in afara celor de grasime (care se inlatura destul de usor cu un detergent pe baza de amoniac). Pentru o intretinere usoara, puteti aplica un tratament special anti-pete pe suprafata dalelor.

Suprafetele din gresie se curata si dezinfecteaza  cu ajutorul  aburului sub presiune.

Faianta din bucatarie trebuie spalata cu produse cu bicarbonat, backing soda, care degreseaza; pentru acest lucru exista flacoane cu pistol eficiente. Apoi se lustruieste cu o laveta uscata.

Faianta din baie trebuie curatata cu solutii detartrante si apoi cu solutie de geamuri, pentru stralucire. Cand faianta este uscata trebuie sa straluceasca. Daca constatati ca raman urme trebuie clatit iar pana va stralucii.

Suprafetele din faianta se curata si dezinfecteaza cu ajutorul aburului sub presiune.